Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Кисел»Кисел с бели праскови

Кисел с бели праскови

Кисел с бели праскови
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
16/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • нишесте - 2 пакетчета натурално
  • захар - 3 с.л.
  • вода - 250 мл
  • праскови - 2 бр. бели
  • лимонена захар - 1 пакетче
  • бишкоти - 1/2 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме прасковите от костилките и ги нарязваме на дребно.

Намачкваме ги с преса за картофи.

Отделяме 1/2 ч.ч. от водата и в нея разтваряме нишестето.

Кипваме водата на котлона и добавяме захарта.

Варим 1-2 минути и добавяме нишестето. Варим и бъркаме до сгъстяване.

Добавяме намачканите праскови и лимонената захар и варим още 2-3 минути.

Отместваме от котлона и оставяме за малко да се охлади.

Сипваме вкусния кисел в купички.

Сервираме нашия кисел с бели праскови охладен с по 2 бишкоти във всяка купичка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: