Начин на приготвяне
Жълтъците се разбъркват с половината захар.
Прясното мляко се поставя на котлона заедно със захарта до завиране.
Прибавя се на струйка към жълтъците и сместа се връща на котлона за няколко минути, колкото леко да се сгъсти, но да не завира.
Охлажда се. Ароматизира се с ванилията.
Сметаната се разбива до плътност. Прибавя се към охладената смес.
Шоколадът се настъргва или начупва на дребно. Прибавя се към сладоледената смес. Разбърква се.
Приготвеният млечен сладолед се прехвърля в кутия и се замразява във фризер.
Сладоледът няма нужда да се разбърква по време на замразяването. Не става на кристали.
Ваниловият сладолед с шоколад се поднася се с пресни плодове и бисквитка.
Да ви е сладко и разхлаждащо!