Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта за 2 минути с миксера. Добавяме олиото и лимонадата и отново разбиваме.
Смесваме брашното с бакпулвера, солта и ванилията и на порции го добавяме в сместа, като продължаваме да разбиваме с миксера.
Намазваме форма за кекс с малко олио и изсипваме сместа вътре.
Раздрусваме леко, за да се заравни.
Загряваме фурната на 160 градуса и печем кекса 20 минути.
След това увеличаваме температурата на 200 градуса и печем още 20 минути.
Оставяме кекса да се охлади и го изваждаме от формата.
Поръсваме кекса с пудра захар.
След 30-40 минути нашият кекс с лимонада е готов да бъде разрязан.
Сервираме към следобедното кафе обикновения кекс с лимонада.