Начин на приготвяне
С помощта на кухненски блендер се разбират първо яйцето и прясното мляко. Пресяват се брашното от лимец и пшеничното брашно, заедно с бакпулвера и постепенно се добавят към сместа. Разбивайте до получаване на хомогенна смес с желаната от вас гъстота.
Към получената хомогенна смес по желание може да добавите едно прахче ванилия.
Взимате тиган с незалепващо покритие, слагате го на котлона на среден огън и го намазвате с малко мазнина - аз използвах краве масло. След това с помощта на кухненски черпак изсипвате от сместа в тигана и пържите блини до златисто от двете страни.
След като блините са готови, взимате формички за детски сладки, поставяйки ги отгоре изрежете мини фигурки. По този начин ще привлечете вниманието и интереса на вашите мъници. По същия начин можете да приготвите и мини палачинки.
Да ви е сладко!
П. С. Подходящи са за деца над 10-месечна възраст.
Бебешки блини с лимец - за радост на най-малките!