Начин на приготвяне
Пресяваме брашното в купа. Слагаме в купата и брашното от лимец. Слагаме сухата мая, малка щипка захар и щипка сол. Разбъркваме сухите съставки. Добавяме вътре и прясното мляко.
Разбиваме в отделна купа и 2 яйца. Добавяме при другите съставки и яйцата. Най-накрая добавяме и 2 с.л олио.
Объркваме всичко добре с лъжица до гъста и гладка смес. Не трябва да има бучици. Оставяме на страна да си почине за 30 мин. Малко ще бухне. Рецептата е взаимствана от руски сайт.
Намазваме с бучица масло тигана и изливаме с помощта на малък черпак на 4 места, като внимаваме да се образуват малки кръгчета. Печем ги от двете страни до приятен загар. Така се процедира и с остатъка от кашата. Излизат около 26 бр.
Нареждаме ги в чиния. Блините поднасяме с 1 ч.л заквасена сметана и 1/2 ч.л червен хайвер.