Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Блини»Блини с лимец и червен хайвер

Блини с лимец и червен хайвер

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Блини с лимец и червен хайвер
Снимка: Veselina
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Заповядайте ни нагости - ще ви нагостим със страхотни блини с лимец и червен хайвер"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 ч.ч
  • брашно от лимец - 1/3 ч.ч
  • прясно мляко - 1 1/4 ч.ч прясно мляко
  • сол - 1 щипка
  • мая - 1 ч.л суха на Йоткер
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 1 с.л
  • захар - 1 малко щипка
  • хайвер - червен
  • заквасена сметана
  • масло - малка бучица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното в купа. Слагаме в купата и брашното от лимец. Слагаме сухата мая, малка щипка захар и щипка сол. Разбъркваме сухите съставки. Добавяме вътре и прясното мляко.

Разбиваме в отделна купа и 2 яйца. Добавяме при другите съставки и яйцата. Най-накрая добавяме и 2 с.л олио.

Объркваме всичко добре с лъжица до гъста и гладка смес. Не трябва да има бучици. Оставяме на страна да си почине за 30 мин. Малко ще бухне. Рецептата е взаимствана от руски сайт.

Намазваме с бучица масло тигана и изливаме с помощта на малък черпак на 4 места, като внимаваме да се образуват малки кръгчета. Печем ги от двете страни до приятен загар. Така се процедира и с остатъка от кашата. Излизат около 26 бр.

Нареждаме ги в чиния. Блините поднасяме с 1 ч.л заквасена сметана и 1/2 ч.л червен хайвер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: