Начин на приготвяне
Сварете картофите в подсолена вода. Обелете ги и нарежете на кубчета.
Прецедете рибата тон от олиото в консервата. Прибавете към картофите. Нарежете гъбите на филийки и ги задушете с бучка краве масло за 15 мин.
Сложете и тях в купата с останалите продукти. Овкусете с лимонов сок, щипка черен пипер и щипка магданоз, налейте струйка зехтин и добавете млечната майонеза.
Объркайте добре картофената салата. Сложете в подходяща чиния, отгоре наредете нарязани варени яйца и поднесете.
Да ви е сладко! Картофената салата с риба тон, гъби и варени яйца е готова.
Забележка: За млечната майонеза - в дълбок съд излейте 1 к.ч. прясно мляко и 2 к.ч. олио. Посолете, добавете няколко капки лимонов сок и разбийте с пасатора за кратко.
Майонезата е много лека и за предпочитане в летните горещини!