Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Картофена салата»Картофена салата с риба тон, гъби и варени яйца

Картофена салата с риба тон, гъби и варени яйца

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Картофена салата с риба тон, гъби и варени яйца
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Богата картофена салата - насладете се"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • риба тон - 120 г консерва
  • гъби - 200 г култивирани печурки
  • майонеза - 200 г млечна
  • яйца - 3 - 4 бр. варени
  • сол
  • лимонов сок
  • магданоз
  • зехтин
  • черен пипер
  • краве масло - бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите в подсолена вода. Обелете ги и нарежете на кубчета.

Прецедете рибата тон от олиото в консервата. Прибавете към картофите. Нарежете гъбите на филийки и ги задушете с бучка краве масло за 15 мин.

Сложете и тях в купата с останалите продукти. Овкусете с лимонов сок, щипка черен пипер и щипка магданоз, налейте струйка зехтин и добавете млечната майонеза.

Объркайте добре картофената салата. Сложете в подходяща чиния, отгоре наредете нарязани варени яйца и поднесете.

Да ви е сладко! Картофената салата с риба тон, гъби и варени яйца е готова.

Забележка: За млечната майонеза - в дълбок съд излейте 1 к.ч. прясно мляко и 2 к.ч. олио. Посолете, добавете няколко капки лимонов сок и разбийте с пасатора за кратко.

Майонезата е много лека и за предпочитане в летните горещини!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: