Печени картофи с кашкавал и доматен сос

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
15
30/07/2020
"Насладете се на печените картофи с кашкавал и доматен сос, докато има "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо636
  • Преглеждания за месеца412
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите, обелете ги и оставете да се охладят и ги нарежете на филийки.

В тенджера налейте доматения сок и добавете доматеното пюре, сол и черен пипер на вкус, обелената скилидка чесън, босилек и магданоз на вкус и зехтина, варите за 5 минути след завиране на слаб огън.

В правоъгълна тава сипете половината доматен сос и разпределете равномерно по дъното ѝ. Наредете филийки картофи отгоре, като ги застъпвате и поръсете обилно с кашкавал.

Наредете втори ред картофи и останалия кашкавал върху тях. Разпределете доматения сос отгоре и поставете в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете картофите на средна скара на фурната за около 25 минути.

Вкусна и бърза лятна вечеря от печени картофи с кашкавал и доматен сос!

Помощна щипка за рязане на плодове и зеленчуци
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Помощна щипка за рязане на плодове и зеленчуци
3.00 лв.
Виж ››

Тайната на перфектно нарязаните зеленчуци е в използването на тази удобна помощна щипка

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар