Начин на приготвяне
Първо се слага вода да заври. След това се добавя щипка сол и спагетите. Оставят се да заврят около 30 мин.
Сос: В тиган се слага малко олио да загрее. Добавя се ситно нарязания лук и се запържва леко. След това се добавя чесън на прах по вкус и нарязаните на малки кубчета кренвирши.
Отново се запържват, докато кренвиршите порозовеят малко. Изсипва се доматеният сок и се оставя да покъкри. След това се добавят червен и черен пипер, ронена чубрица и брашно. Оставя се да къкри, докато се сгъсти малко.
Готовите спагети се изцеждат и се измиват с топла вода. Разпределят се в чинии за сервиране. Заливат се с готовия сос и докато още са топли, се поръсват с рендосан кашкавал.
Коментари