Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети с доматен сос и кашкавал

Спагети с доматен сос и кашкавал

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Спагети с доматен сос и кашкавал
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 4
09/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Бързи идеи за вечеря, пък и доста вкусни, остава ви само да кипнете водата за спагетите"

Необходими Продукти

  • спагети - 1 пакет
  • сол - 1 щипка
  • кашкавал
  • За соса
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - на прах
  • доматен сок - 600 мл
  • кренвирши - 2 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 - 2 с.л
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • чубрица - 1/2 к.л. ронена
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се слага вода да заври. След това се добавя щипка сол и спагетите. Оставят се да заврят около 30 мин.

Сос: В тиган се слага малко олио да загрее. Добавя се ситно нарязания лук и се запържва леко. След това се добавя чесън на прах по вкус и нарязаните на малки кубчета кренвирши.

Отново се запържват, докато кренвиршите порозовеят малко. Изсипва се доматеният сок и се оставя да покъкри. След това се добавят червен и черен пипер, ронена чубрица и брашно. Оставя се да къкри, докато се сгъсти малко.

Готовите спагети се изцеждат и се измиват с топла вода. Разпределят се в чинии за сервиране. Заливат се с готовия сос и докато още са топли, се поръсват с рендосан кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Супер!
01.08.2018 21:56
К К
К К
страхотно изглеждат.....
09.05.2016 17:23
1
Покажи всички подкоментари