Начин на приготвяне
За кюфтетата нарежете лука на ситно. В купа поставете каймата, яйцето, лука, галетата и черния пипер, замесете много добре каймата и оформете по-малки кюфтета.
В тава нагрейте олиото и запържете кюфтетата от всички страни до красив кафяв загар и извадете кюфтетата от олиото.
В същото олио запържете ситно нарязаните лук и чесън до омекване, налейте виното и оставете да поври, докато намалее наполовина. Добавете доматения сок и варите за около 15 минути до леко сгъстяване.
Поръсете соса с подправките и разбъркайте, отстранете ястието от котлона.
Прибавете кюфтенцата в соса и разбъркайте. Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете до готовност на кюфтенцата между 10 и 15 минути.
Извадете тавата и поръсете ястието с настъргания кашкавал. Върнете тавата в фурната и печете само до разтопяването на кашкавала.
Източник: Щъркелово гнездо на Илиана Николова
Благодаря ти, Иле :)