Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Печени картофи с кашкавал и доматен сос

Печени картофи с кашкавал и доматен сос

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Печени картофи с кашкавал и доматен сос
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Насладете се на печените картофи с кашкавал и доматен сос, докато има"

Необходими Продукти

  • картофи - 7 бр. големи
  • доматен сок - 500 мл пресен
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • чесън - 1 скилидка
  • босилек
  • магданоз
  • зехтин - 0. 5 ч.ч.
  • кашкавал - 400 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите, обелете ги и оставете да се охладят и ги нарежете на филийки.

В тенджера налейте доматения сок и добавете доматеното пюре, сол и черен пипер на вкус, обелената скилидка чесън, босилек и магданоз на вкус и зехтина, варите за 5 минути след завиране на слаб огън.

В правоъгълна тава сипете половината доматен сос и разпределете равномерно по дъното ѝ. Наредете филийки картофи отгоре, като ги застъпвате и поръсете обилно с кашкавал.

Наредете втори ред картофи и останалия кашкавал върху тях. Разпределете доматения сос отгоре и поставете в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете картофите на средна скара на фурната за около 25 минути.

Вкусна и бърза лятна вечеря от печени картофи с кашкавал и доматен сос!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: