Начин на приготвяне
Сварете картофите, обелете ги и оставете да се охладят и ги нарежете на филийки.
В тенджера налейте доматения сок и добавете доматеното пюре, сол и черен пипер на вкус, обелената скилидка чесън, босилек и магданоз на вкус и зехтина, варите за 5 минути след завиране на слаб огън.
В правоъгълна тава сипете половината доматен сос и разпределете равномерно по дъното ѝ. Наредете филийки картофи отгоре, като ги застъпвате и поръсете обилно с кашкавал.
Наредете втори ред картофи и останалия кашкавал върху тях. Разпределете доматения сос отгоре и поставете в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете картофите на средна скара на фурната за около 25 минути.
Вкусна и бърза лятна вечеря от печени картофи с кашкавал и доматен сос!