Начин на приготвяне
В огнеоопорен съд слагаме водата, захарта и маслото. Загряваме течноста до кипване, разбъркваме, докато захарта се разтопи.
Намаляваме силата на котлона и започваме да добавяме брашното на малки части, лъжица по лъжица, и не спираме да бъркаме. Така процедираме с цялото брашно.
Тестото за толумбичките ще започне да се отделя само от стените на съда. Това е знак, че сме готови и отделяме от огъня.
Изчакваме малко да поизстине и добавяме яйцата едно по едно. Отново разбъркваме. Сместа слагаме в шприц за толумбички.
В тенджера или друг дълбок съд загряваме 1 литър олио.
Шприцоваме домашните толумбички директно в нея и пържим до златисто. Нареждаме ги в тавички и ги заливаме със захарния сироп.
Сиропа за толумбичките се приготвя като разтворим във водата захарта и ванилията. Оставяме на котлона да кипне и леко да се сгъсти.
Хапваме с наслада класически толумбички от едно време.
Коментари