Начин на приготвяне
Маята се разтваря в топлото мляко и захарта. Оставят се за 10 минути да шупне.
Яйцата (без 1 жълтък - за намазване) се разбиват. Свинската мас се стапя. Брашното се пресява.
Към маята се прибавя свинската мас, яйцата и солта. Разбърква се добре. Постепенно се прибавя и брашното. Меси се до меко тесто. Оставя се за 30 минути да втаса, докато удвои обема си.
Тестото се разточва на тънък блат в кръгла форма. Разрязва се на 4, после всяка четвъртина на още 4. Стават 16 триъгълника.
В края на всеки се слага по 1 парче локум и се навива от широката към тясната част, за да се получат кифлички.
Нареждат се в тава за печене, покрита с хартия за печене.
Оставят се за 30 минути да втасат.
Намазват се с разбития жълтък и се пекат на 220 градуса за около 40 минути.