Начин на приготвяне
Киселото мляко се обърква със содата да шупне. След това се прибавят яйцата и се разбива на ръка. Накрая се добавя брашното и разбърква хубаво. Получава се нещо като гъста каша.
Съдът, в който ще се пържи, трябва да е по-тесен и дълбок. За целта ползвам тенджерка.
Олиото, след като загрее, се намалява до средна степен.
Изсипвам с чаена лъжичка, която хубаво пълня.
При самото изсипване с пръст обирам сместа от лъжичката надолу. Един вид избутвате да падне сместа.
След това ги бъркам и обръщам, за да се изпържат равномерно. Като извадя бухтичките, ги поставям в тава, покрита с кухненска хартия, за да отнема от мазнината.
Бухтичките от едно време са много вкусни, опитайте!
Източник: Вкусни рецепти с Валерия