Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Шоколадов грис с карамелизиран банан

Шоколадов грис с карамелизиран банан

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
1831k3701k2
Шоколадов грис с карамелизиран банан
Снимка: Вероника Михайлова
2 / 3
08/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • оризов грис - 2 с.л.
  • прясно мляко - 200 мл
  • захар - 1 с.л.
  • краве масло - 40 г
  • шоколад - 40 г млечен
  • банани - 1 бр. голям
  • кафява захар - 2 с.л.
  • фъстъци - 20 г
  • канела - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • вода - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първата стъпка е да направите шоколадовия грис. За целта вземете една тенджерка, изсипете млякото със захарта и ги сложете на котлона.

След като се стопли, добавете гриса и шоколада. Разбъркайте до сгъстяване. След това махнете от котлона и добавете 20 г масло. Изсипете във формички за пудинг.

След това започнете да приготвяте карамелизирания банан. Нарежете банана на кръгчета. Вземете един тиган и сложете 20 г масло. На умерен огън.

След това сложете кръгчетата банан и разбъркайте. Добавете кафявата захар, водата, после канелата и щипка сол.

Накрая добавете смлените фъстъци. Разбъркайте добре до получаване на карамел.

Вземете десертни чинии. Обърнете формичката за пудинг и след това го залейте с карамелизирания банан.

Поднесете с усмивка шоколадовия грис с карамелизиран банан.

Лесен и икономичен десерт.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: