Начин на приготвяне
Прясното мляко се разрежда с водата и се поставя в подходящ съд на котлона да заври. Прибавя се кристалната захар и се разбърква, докато захарта се разтвори.
В купичка се поставя пшеничения грис и какаото и се разбъркват хубаво. Прибавя се и вода за да стане сместа на гъста каша. Щом млякото заври, се изсипва гъстата каша от какао и грис.
Вари се 10 минути като се бърка непрекъснато за предпочитане с дървена лъжица. Част от шоколада се настъргва на ренде или с белачка за картофи се стърже до получаване на спирали за декорация на десерта с грис.
Останалата част от шоколада се разтопява на водна баня. След като се свали от огъня десерта, се прибавя разтопения шоколад. Разбърква се шоколадовият крем и се разсипва в подходящи купички. Декорира се с настъргания шоколад на спирали.
Рецептата за Шоколадов грис крем с мляко е изпълнена!