Начин на приготвяне
Първата стъпка е да направите шоколадовия грис. За целта вземете една тенджерка, изсипете млякото със захарта и ги сложете на котлона.
След като се стопли, добавете гриса и шоколада. Разбъркайте до сгъстяване. След това махнете от котлона и добавете 20 г масло. Изсипете във формички за пудинг.
След това започнете да приготвяте карамелизирания банан. Нарежете банана на кръгчета. Вземете един тиган и сложете 20 г масло. На умерен огън.
След това сложете кръгчетата банан и разбъркайте. Добавете кафявата захар, водата, после канелата и щипка сол.
Накрая добавете смлените фъстъци. Разбъркайте добре до получаване на карамел.
Вземете десертни чинии. Обърнете формичката за пудинг и след това го залейте с карамелизирания банан.
Поднесете с усмивка шоколадовия грис с карамелизиран банан.
Лесен и икономичен десерт.