Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гръцко ястие със зелен боб, тиквички и сос кориандър

Гръцко ястие със зелен боб, тиквички и сос кориандър

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Гръцко ястие със зелен боб, тиквички и сос кориандър3 / 3
10/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Насладете се на гръцката рецепта за ястие с куп любими съставки"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 1 кг пресен
  • тиквички - 1 кг
  • моркови - 2 бр.
  • За соса от Кориандар
  • чесън - до 4 скилидки или повече на вкус
  • кориандър - 1 връзка по - голяма
  • лимонов сок - 2 ч.л.
  • зехтин - 1/4 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това вегетарианско ястие от зелен фасул и тиквички, морков е изпъстрено със свежи средиземноморски аромати. Тази лесна веганска рецепта се съчетава с бърз сос с кориандър и чесън.

Насладете се, сигурна съм, че ще стане любимата ви лятна гарнитура или основно ястие.

Както при повечето зеленчуци, подготовката е от ключово значение.

Измийте тиквичките и морковите. Нарежете ги на кръгчета или пръчици, както ви харесва. Задушавайте ги в малко зехтин за около десет минути. След това ги оставете на страна да изстинат и да ги смесите със соса от кориандър.

Пригответе си на друг котлон зеления фасул.

За щастие е лесно да правите перфектен зелен фасул всеки път с много прост метод, който ще използваме за тази рецепта.

Ще ви покажа как. Бланширането или лекото готвене на боба е чудесен начин да се гарантира, че те остават яркозелен и хрупкав. Никой не иска разварен сивкав боб в ястието си.

Подредете зеления фасул върху дъска за рязане и отрежете краищата.

Пригответе ледена баня, като поставите студена вода и кубчета лед в голяма купа. Заделете настрана.

В голям съд за готвене налейте вода до кипене. Необходимо е достатъчно вода, за да покриете боба.

Добавете почистения зелен фасул в тенджерата. Оставете ги да се готвят около 12 минути. Не прекалявайте с варенето .

Бързо извадете боба от водата и го поставете в ледената баня, за да спрете готвенето. Оставете го да изстине напълно.

За тази рецепта след това ще нарежем охладения фасул на парчета от 2-3- см .

След като бобът е сварен и нарязан, е време да го изсипете в купа с и да направите вкусния сос от кориандър (или магданоз) .

Сос от кориандър (магданоз)

Това, което прави това гръцко ястие от зелен фасул, тиквички и моркови наистина специално, е ароматният сос от кориандър .

Ето какво ще ви трябва:

Този сос се приготвя като песто в хранителен комбайн, но с кориандър вместо босилек.

Пресният чесън е на вкус.

Пресен кориандър - 1 връзка. Ако не харесвате кориандър не се притеснявайте. Можете вместо това да използвате пресен магданоз.

Лимонов сок: Малко киселина оживява соса.

Зехтин: Използвайте най-висококачествения екстра върджин зехтин, който можете, но не е нужно да слагате много.

Сол и черен пипер: Започнете с малко, след това овкусете и добавете още, ако е необходимо.

След като сте приготвили съставките си, пригответе соса, като поставите всичко в купата на хранителен комбайн.

Пулсирайте, докато се образува сос, като го изстържете по страните на купата, ако е необходимо.

Хубаво е да можете да видите малки парченца билки в соса, както бихте направили със сос от песто.

През лятото, когато е прекалено горещо и не ви се хапва топла вечеря, можете да се насладите на това вкусно ястие.

В идеалния случай обичам да сервирам със Скордаля от картофи с паста или някакъв хрупкав хляб.

Насладете се на това гръцко ястие със зелен боб, тиквички и сос кориандър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: