Начин на приготвяне
В средна тенджера слагаме да нагреем олио и нарязваме лука и го слагаме при олиото, да се запържи. След като е готово, към него прибавяме нарязания домат и червен пипер и оставяме за 5 минути.
След това сипваме водата и нарязания на колелца салам и чакаме да кипне.
Като кипне водата се оставя така 10 минути и се слага тиквичките и зеления боб, на който предварително сме изцедили водата. След това оставяме така 5 минути да покипи.
Приготвяме си брашното със студена вода и го разбиваме, като боза да стане, и след това го слагаме за соса и оставяме така 15 минути да кипи, ката бъркаме с лъжица да не се прихване.
След това слагаме чубрицата, която сме нарязали на ситно, и посоляваме на вкус и сваляме от огъня.