Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Пържен зелен боб

Пържен зелен боб

АнтоанетаАнтоанета
Новак
149333
Пържен зелен боб
Снимка: Антоанета
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Ако ще е боб - да е пържен, същото важи и за зеления боб"

Необходими Продукти

  • зелен боб - 200 г замразен
  • лук - 1 малка глава
  • моркови - 1 бр.
  • пилешки бульон
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвам на ситно лука и моркова. В тиган слагам да се сгорещи олио и запържвам първо леко лука, след няколко минути и моркова.

Измивам леко замразения боб и го слагам в тигана при зеленчуците. Поръсвам със сол, пържа около 5 минути и заливам с пилешки бульон, колкото леко да покрие бобчето.

Покривам с капак и намалявам котлона. Разбъркваме периодично. Когато водата изври, махам капака усилвам котлона, л запържвам за около 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: