Кулайда

Елена ТодороваЕлена Тодорова
Чирак
947
60
138
13/09/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 683
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме маслото и запържваме брашното до златисто. Вливаме водата постепенно на тънка струйка, като бъркаме непрекъснато. Кипваме сместа и варим около 15 минути на тих огън.

Прибавяме обелените и нарязаните на кубчета картофи. Често в супата се добавят и гъби, което може да направите и вие, по желание. Посоляваме, слагаме кимион и варим до омекване на картофите. Прибавяме сметаната, наситнения копър и 3-4 капки оцет.

Докато картофите варят кипваме подсолена вода. Забулваме яйцата едно по едно и ги разпределяме в 4 чинии.

Поднасяме супата гореща с препечен хляб.

Рейтинг

5 4
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Потребител#184142
ехоооооо в тази супа основни са ГЪБИТЕ!!! не както сте писали,че се слагат понякога! оправете си рецептата!!!
0
0
АЛЕШ
АЛЕШ
28.02.2014 11:33
Това не е нито супа, нито чорба. Това е копрова каша.
0
0