Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Витаминозна салата»Витаминозна салата с броколи и джинджифилова майонеза

Витаминозна салата с броколи и джинджифилова майонеза

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Витаминозна салата с броколи и джинджифилова майонеза
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Засищаща витаминозна салата, която можем да хапваме всеки ден"

Необходими Продукти

  • броколи - 200 г
  • зелени чушки - 1 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • моркови - 2 бр. по - големи, 200 г
  • тиквено семе - 40 г белено, сурово
  • магданоз - 2 - 3 стръка (листата и част от дръжките)
  • праскови - 1 бр., по - твърда
  • Дресинг
  • зехтин - 30 мл
  • лимонов сок - 30 мл прясно изцеден
  • горчица - 1 и 1/2 ч.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • сол - 3 щипки или на вкус
  • черен пипер - 2 щипки
  • Джинджифилова майонеза
  • яйца - 1 бр.
  • джинджифил - 30 г обелен корен
  • олио - 200 мл
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте зеленчуците и плода и ги нарежете на ситно. Морковът е добре да се настърже.

Подходящ и по-лесен вариант е да сложите всичко в блендер и да смелите за секунди на средна мощност.

Пригответе дресинг, като смесите всички изброени за него продукти. Сипете го при свежите зеленчуци и плода, добавете тиквеното семе и разбъркайте.

За майонезата чукнете яйцето във висок и тесен съд. Сипете при него лимоновия сок, малко от олиото, солта и нарежете на парченца джинджифила.

Позиционирайте пасатора да опира в дъното на съда и включете уреда, без да го мърдате. Когато сместа побелее отдолу, започнете да наливате останалото олио на тънка струйка и в същото време изтегляйте пасатора бавно нагоре до цялостно емулгиране и получаване на гъста и хубава джинджифилова майонеза.

Сервирайте витаминозната салата, като полеете с малко от майонезата.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: