Начин на приготвяне
Почистете и измийте зеленчуците и плода и ги нарежете на ситно. Морковът е добре да се настърже.
Подходящ и по-лесен вариант е да сложите всичко в блендер и да смелите за секунди на средна мощност.
Пригответе дресинг, като смесите всички изброени за него продукти. Сипете го при свежите зеленчуци и плода, добавете тиквеното семе и разбъркайте.
За майонезата чукнете яйцето във висок и тесен съд. Сипете при него лимоновия сок, малко от олиото, солта и нарежете на парченца джинджифила.
Позиционирайте пасатора да опира в дъното на съда и включете уреда, без да го мърдате. Когато сместа побелее отдолу, започнете да наливате останалото олио на тънка струйка и в същото време изтегляйте пасатора бавно нагоре до цялостно емулгиране и получаване на гъста и хубава джинджифилова майонеза.
Сервирайте витаминозната салата, като полеете с малко от майонезата.
Добър апетит!