Начин на приготвяне
Най- бързата, полезна и много витаминозна салата може да приготвите по два начина:
В блендер сложете всички продукти, описани в рецептата, с изключение на стафидите, ако ще слагате такива. Броколите трябва да са накъсани на розички без твърдите кочанчета, а ябълката, лука и тиквичките почистени, нарязани на едро, но небелени.
Всичко се смила на средни обороти за няколко секунди според мощността и опциите на вашия уред - трябва зеленчуците да се раздробят, но не да стават на каша.
По този начин всичко ще се смеси перфектно и ще имате една добре овкусена и прекрасна витаминозна салата.
Другият вариант е на ръка да накълцате броколите и лука на ситно, а ябълката и тиквичката да настържете на едро ренде. Може и всичко да се накълца, защото така салатата става по-приятна и хрупкава.
Овкусете със зехтин, сол, оцет и черен пипер и добавете стафидите, ако ви харесва да ги прибавите.
Разбъркайте много добре и салатата е готова.
Може да поднесете веднага или да приберете в хладилник до момента на поднасяне.
Добър апетит!