Пържен патладжан с малко мазнина
Prženi patlidžan sa malo masnoćeLow-Fat Fried Eggplant
gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Аламинути»Пържен патладжан с малко мазнина

Пържен патладжан с малко мазнина

НикиНики
Мастър Шеф
7015k2k2k2
Пържен патладжан с малко мазнина
Снимка: Ники
1 / 4
17/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
"Малко мазнина, много патладжан и едно перфектно ястие, което толкова обичаме"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме патладжаните, почистваме ги от дръжките.

Нарязваме ги на колелца според желания размер. Осоляваме колелцата патладжан и ги прехвърляме в гевгир.

Оставяме ги около 30 минути, да си пуснат черния цвят.

На котлона слагаме тефлонов тиган и добавяме 1-2 с.л мазнина.

В чиния слагаме брашно.

Овалваме всяко колелце в брашното и пържим до златист цвят.

Хубаво е тиганът да не остава напълно сух, когато това се случи, добавяме по 1 с.л. мазнина.

Гарнираме пържения патладжан със струйка оцет, настърган или пресован чесън и поръсваме с нарязан на ситно пресен магданоз!

Бон Апети с този пържен патладжан с малко мазнина!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: