Начин на приготвяне
1. В блендер/кухненски робот се смилат овесените ядки и трици до получаване на фино брашно.
2. Добавя се добре узрелият банан.
3. Разбива се яйцето и се добавя киселото мляко към него.
4. Смесват се всички съставки и се разбиват в блендера/ робота до получаване на подходяща консистенция за палачинки /водата се добавя в малки количества/.
5. В добре загрят тиган се изсипва сместа, като се стараете да оформите малки кръгчета.
6. Тъй като овесените ядки и трици поемат течност сместа се сгъстява и може да се наложи да се добавя още малко вода към готовото тесто и да се разбива периодично.
7. Готовите палачинки се намазват с мед и се нареждат една върху друга.
8. Може да се украсят с различни плодове и ядки.