Начин на приготвяне
Измиваме патладжаните, почистваме ги от дръжките.
Нарязваме ги на колелца според желания размер. Осоляваме колелцата патладжан и ги прехвърляме в гевгир.
Оставяме ги около 30 минути, да си пуснат черния цвят.
На котлона слагаме тефлонов тиган и добавяме 1-2 с.л мазнина.
В чиния слагаме брашно.
Овалваме всяко колелце в брашното и пържим до златист цвят.
Хубаво е тиганът да не остава напълно сух, когато това се случи, добавяме по 1 с.л. мазнина.
Гарнираме пържения патладжан със струйка оцет, настърган или пресован чесън и поръсваме с нарязан на ситно пресен магданоз!
Бон Апети с този пържен патладжан с малко мазнина!