Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Разядка с пържен патладжан

Разядка с пържен патладжан

Разядка с пържен патладжан
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
20/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Апетитна разядка с пържен патладжан, която ще събуди апетита от раз"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • зехтин
  • оцет
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разядка с пържен патладжан, която наподобява кьопоолу. Върви много с препечена филийка или домашни брускети.

Измийте патладжана и го обелете с помощта на белачка за картофи. Нарежете го на колелца и сложете в купа. Поръсете със сол и оставете за половин час. Отцедете и изпържете в тиган с олио от двете страни за кратко.

Извадете и оставете да изстине. Измийте домата и го сложете в кухненски робот, като го нарежете на няколко парчета. Добавете и патладжана, чесъна, солта, зехтина, оцета и магданоза. Завъртете няколко пъти копчето, но за кратко. Целта е да се нареже, а не пасира.

Трябва да останат и големи парчета. Прехвърлете в купа с капак и оставете за няколко часа в хладилника. Извадете и сервирайте разядката с патладжан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: