Безглутенови ореховки

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5152
Безглутенови ореховки
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
10
"Вкусни ореховки без глутен, които всеки може да опита"

Необходими Продукти

  • тахан - 130 г орехова паста
  • зехтин - 45 мл олио
  • кокосова захар - 110 г
  • брашно от елда - 150 г пълнозърнесто
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - щипка
  • ленено брашно - 20 г
  • вода - 40 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете всички съставки в купа, като не забравяте да активирате содата с оцета, изсипвайки го върху нея.

Разбъркайте с ръце или дървена лъжица, докато не получите топка леко ронливо тесто

С ръце оформете ореховки с желаната от вас големина и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене

Печете ореховките в предварително загрята фурна на 170°С около 15-17 минути.

Извадете тавичката и преместете ореховките върху решетка да изстиват ореховките.

Направете го внимателно, защото докато са още топли, са по-меки и може да се счупят.

Щом изстинат, веган сладките стават хрупкави

След като изстинат, съхранявайте безглутеновите ореховки в кутия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: