Ореховки с белтъци

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
1831k3701k2
Ореховки с белтъци
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 2
22/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Любимите ореховки, които са чудесни за следобедно кафе - не, че и без кафе няма да си хапнем"

Необходими Продукти

  • белтъци - 4 бр.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • ванилия - 2 бр.
  • лимонов сок - 1/2 ч.л.
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Взимаме една купа и с помощта на миксер разбиваме белтъците, като добавим щипка сол, а след като станат на сняг постепенно добавяме захарта.

2. Добавяме ванилията и лимоновия сок и отново разбиваме на средна степен.

3. Следва да добавим пресятото брашно и бакпулвера.

4. Добавяме половината от орехите и разбъркваме с шпатулка.

5. След това с ръце оформяме топки и ги редим в голяма тава, застлана с хартия за печене. Стремим се да оставяме разстояние между тях. Върху ореховките поръсваме с останалите смлени орехи и ги слагаме във фурната.

6. Печем ги на средна решетка на 160 градуса за 30 минути или до готовност.

Ореховките с белтъци са чудни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
40
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Gabriela Fartsova
Gabriela Fartsova
При мен не успя да стигне до такава консистенция, че да мога да оформя топчета.
17.12.2023 16:39