Ореховки с яйца

ДианаДиана
Новак
161652688
Ореховки с яйца
Снимка: Диана
1 / 2
18/12/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
50
"Лесни и много вкусни ореховки, подходящи и за начинаещи кулинари."

Необходими Продукти

  • яйца - 2 броя
  • захар - 1 чаена чаша
  • смлени орехи - 1 чаена чаша
  • олио - 160 мл
  • джиндифил - чаена лъжица
  • оцет - 1 супена лъжица
  • брашно - 5 и 1/2 чаени чаши
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта, постепенно се добавят и останалите продукти за сладките.

Накрая се замесва меко тесто, което леко лепне.

Оформят се малки топчета. Това са ореховките.

Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25 минути.

Ореховките с яйца може да намажете с шоколад или крем по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Рецептата е много хубава, но имам една забележка 5 1/2 чаени чаши брашно са твърде много и трябваше да добавям вода. Става по-добре с 4 чаши брашно. Иначе са много вкусни, ако добавите и канела няма да сгрешите!
10.01.2024 18:59