Начин на приготвяне
Ако ползвате пресен спанак, е необходимо първо да го бланширайте за кратко във вряла вода. След това да го отцедите добре и пасирате.
Аз ползвах замразен, който размразих и пасирах заедно с жълтъците. Белтъците заделих в отделна купа и разбих на сняг, заедно с щипка сол.
Към пасирания спанак прибавете последователно прясното мляко, заквасена сметана, брашното, зехтина и подправките.
Накрая добавете на части разбитите белтъци, бъркайки внимателно с шпатула.
Готовата смес прехвърлете в правоъгълна тава, предварително застлана с хартия за печене и намаслена.
Сложете да се пече в загрята фурна на 200 градуса с вентилатор за 15 минути.
След изпичане обърнете върху друг лист хартия и навийте спаначеното руло. Оставете да се охлади.
През това време си пригответе плънката.
В купа смесете крема сиренето, котидж сиренето и заквасена сметана. Разбъркайте добре и прибавете зехтина, както и ситно нарязани магданоз и копър.
Щом рулото се е охладило, го намажете с плънката, поставете слайсове пушена сьомга и навийте на стегнато руло.
Поставете в хладилника за няколко часа и след това се насладете на това любимо солено руло.
Спаначено руло със сирена и пушена сьомга - идеално мезе за чаша бяло вино.
Добър апетит!