Начин на приготвяне
Спанакът се почиства, измива хубаво със студена вода и се отцежда.
Задушава се в загретият зехтин докато поомекне. След като се охлади, се смесва с готварската сметана, брашното, индийското орехче, сол, пипер и жълтъците. Всичко се пасира.
Белтъците с щипка сол се разбиват на твърд сняг. Добавят се постепенно към зелената смес, като се бърка внимателно със шпатула.
Сместа се разпределя равномерно в намаслена с олио тава, покрита също с намаслена хартия за печене.
Пече се в загрята на 160-180 градуса фурна, с включен вентилатор, за 15 - 20 минути на средна решека. След това се изважда и внимателно се отделя от хартията.
Всички продукти за плънката, без сьомгата, се пасират.
Готовото спаначено руло се намазва с плънката и отгоре се разпределя пушената сьомга.
Навива се на руло. Оставя се в хладилник поне за 30 минути, увито в стреч фолио.
След това се нарязва на шайби и се поднася като предястие.
Спаначеното руло с пушена сьомга и крема сирене е готово.
Коментари