Начин на приготвяне
Предварително разбиваме яйцата в дълбока купа, като добавяме прясното мляко и газираната вода.
Натрошаваме си сиренето в купа и към него добавяме олиото и разбъркваме сместа.
Подготвяме си тавичката, в която ще си печем гибаницата, като намазваме с 1 супена лъжица олио постиламе 2 кори една върху друга на дъното.
След като сме поставили първите 2, вземаме още 2 и ги поставяме напряко, като оставяме краищата да стърчат извън тавата.
Започваме да намачкваме по 1 кора, като потапяме в сместа със сирене.
Поставяме я върху основата от постлани кори.
Така продължаваме с останалите кори, докато запълним цялата тава или свършат корите.
Загъваме краищата на корите навътре така, че да покрием пълнежа от намачкани кори.
Поставяме още 2 кори, една върху друга, като подгъваме краищата им навътре и изсипваме останалия пълнеж.
Поставяме гибаницата в предварително загрята фурна на 180 градуса и печем 40 минути.
След като извадим оставяме баницата със сирене да изстине 15 минути и тогава нарязваме.
След това хапваме тази вкусна баница от сръбската кухня.