Печен обезкостен свински врат

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Готвач
169
1k
337
221
2
23/08/2020
"Вечерята трябва да е стабилна, а печеният свински врат няма да ви остави недоволни "
Приготвяне30 мин.
Готвене200 мин.
Общо230 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 875
  • Преглеждания за месеца409
  • Преглеждания за седмицата51
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • свински врат - 2 кг
  • краве масло - 50 г
  • чубрица - 2 - 3 щипки
  • лук - 2 бр. кромид, среден
  • чесън - 4 бр. скилидки
  • червен пипер
  • За марината
  • бяло вино - 100 мл
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • сос уорчестър - 1 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • розмарин - 3 стръка, пресен
  • мащерка - 3 стръка, прясна
  • балсамов оцет - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • пипер меланж - на вкус
  • зехтин - 5 с.л.
  • мед - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази рецепта за свинско печено ви е необходима голяма купа или тенджера, в която да си направите маринатата. В купата първо сложете течните съставки (бялото вино, лимоновия сок, сос Уорчестър, соевия сос, зехтина, балсамовия оцет и пчелния мед).

Разбъркайте ги добра помощта на ръчна кухненска бъркалка. След което добавете солта, пипер меланж и пресни стръкчета мащерка и розмарин. Отново разбъркайте. Сложете месото в купата и го завъртете няколко пъти. Покрийте го и приберете купата в хладилника за поне час.

След това си пригответе една тава. На дъното на тавата ще наредите лука, нарязан на дебели шайби. Нарежете чесъна на кръгчета и го сложете в тавата. След това извадете свинския врат от купата с марината и го сложете върху лука в тавата.

Поръсете го с малко пушен червен пипер и ронена чубрица. Около маринованото свинско месо сложете по два стръка пресни подправки розмарин и мащерка. След това направете с нож леки цепнатини в месото с дълбочина около сантиметър.

В тях сложете краве масло. Залейте с малко зехтин и вино. Покрийте плътно с алуминиево фолио или капак и пъхнете тавата във фурната на 250 градуса за 20 минути. След това намалете градусите на 140 и печете за 3 часа.

Печен обезкостен свински врат може да се сервира в комбинация от немска картофена салата.

Традиционен български гювеч с капак 5л-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционен български гювеч с капак 5л
23.99 лв.
18.47 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар