Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свински врат с картофи

Свински врат с картофи

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Свински врат с картофи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
155 мин.
Порции
6
"За нас най-вкусната част от прасето е свинският врат и като доказателство за това прилагаме тази рецепта"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1.5 кг свински врат, цяло парче
  • чесън - 1 глава
  • сол
  • червен пирер
  • черен пипер
  • горчица
  • салвия - сушена
  • моркови - 1 брой, по желание
  • картофи - 5 броя
  • олио - 7 - 8 с.л.
  • вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете свинското и го шпиковайте със скилидки чесън, като добре го осолите и поръсите с черен пипер.

Натрийте го добре и с останалите подправки, като леко го и намазните. Сложете го в съд с капак да престои в хладилник за 1 денонощие.

След това се премества в намазнена тава, долива се една чаша вино и се слага да се пече под фолио за около 1 час на 200 градуса.

След това го полейте със соса от тавата. Добавете почистените и нарязани по-едро морков и картофи.

Може да добавите и лук по желание. Покрийте отново с фолиото и сложете да се пече още 1 час.

Махнете накрая фолиото и полейте пак със сос. Запечете за още 10-ина минути, за да хване отгоре коричка.

Поднесете Свински врат с картофи, нарязан на парчета и с гарнитура от зеленчуците.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

антон василев
антон василев
някои може ли да ми каже какъв е "сосът"?
25.09.2013 18:47
3
1
Покажи всички подкоментари