Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Пилешка супа»Пилешка кремсупа със сметана

Пилешка кремсупа със сметана

Пилешка кремсупа със сметана
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Бърза пилешка кремсупа със сметана - да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 150 г
  • картоф - 1 бр.
  • морков - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • сметана - 100 мл за готвене
  • краве масло - бучка
  • лук - 1 бр.
  • пилешки бульон - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера под налягане сложете месото.

Обелете картофа, моркова и лука.

Нарежете ги на големи кубчета и сложете и тях.

Налейте вода, колко да покрие. Варете пилешката супа 15 минути.

Махнете капака и сложете сметаната.

Пасирайте с пасатор и върнете на котлона за 2 минути.

Изключете и добавете масло.

Разбъркайте и сервирайте пилешката кремсупа със сметана, поръсена с прясно смлян черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: