Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Пилешка супа»Пилешка кремсупа с картофи и моркови

Пилешка кремсупа с картофи и моркови

редакция:
Пилешка кремсупа с картофи и моркови
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Пилешка кремсупа с картофи и моркови - всичко, от което се нуждаете за един наистина здравословен обяд."

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 300 г бяло
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • ориз - 1 шепа
  • чубрица
  • лук - 1/2 глава
  • масло - 3 с.л.
  • домашна подправка за супи - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първото, което правим, е да си измием бялото месо и да го поставим да се вари.

През това време си обелваме лука, почистваме моркова и си обелваме картофите.

Картофите можем да нарежем на кубчета, лука и моркова да настържем на ренде.

Всичко слагаме да се вари в подсолена вода, като добавяме и малко масло.

Когато поомекнат картофите, добавяме ориз.

Готовото сварено месо прибавяме към зеленчуците и овкусяваме с подправките.

Получава се пилешка супа, която пасираме, като добавяме още малко масло.

Сервираме, докато е още топла пилешката кремсупа с картофи и моркови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: