Начин на приготвяне
Извадете яйцата и маслото от хладилника предварително. Добре е да са на стайна температура и маслото да е меко. Измийте ябълките, обелете ги и ги нарежете на полумесеци.
След това вземете миксера и разбийте маслото със захарта. Добавете едно след друго яйцата. След което постепенно добавете пресятото брашно и бакпулвера. Накрая ванилията.
Изсипете кексовата смес за чудния немски сладкиш в силиконова форма или в намазнена тавичка. Върху тестото наредете резените ябълки и пъхнете във фурната.
Печете ябълковия сладкиш в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35-40 мин. или до готовност. 10 мин. преди да извадите сладкиша, поръсете го със захар.
Вашият лесен немски сладкиш с ябълки е готов.
Коментари