Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Чийзкейк»Лесен немски Кезекухен - Käsekuchen

Лесен немски Кезекухен - Käsekuchen

Лесен немски Кезекухен - Käsekuchen
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 8с Видео
27/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
7
"Немски Кезекухен - десерт, в който ще се влюбите от пръв поглед"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 150 г
  • захар - 30 г
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 75 г (меко)
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • за пълнежа
  • нискомаслена извара - 750 г
  • захар - 150 г
  • лимони - кората и сока
  • пудинг - 1 пакет ванилия
  • ванилия - 1 бр.
  • сол - щипка
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете всички продукти за тестото. Разбъркайте с ръце. Замесете меко тесто.

Вземете форма с падащо дъно. Намажете с мало краве масло. Сложете тестото в средата и с пръсти го притеснете по дъното и страните на тавичката. Оставете тавичката за половин час в хладилника.

Направете крема, като разбиете яйцата със захарта с миксер за 5 минути. Добавете и останалите продукти, но разбивате с тел.

Извадете формата от хладилника и излейте крема вътре. Загрейте фурната на 175 градуса и печете чийзкейка за 60-70 минути.

Извадете, оставете да се охлади и поръсете с пудра захар. Лесният немски Кезекухен - Käsekuchen е готов.

Източник: Natali`s Kitchen

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: