Домашни веган бургери

Домашни веган бургери

Рая АндоноваРая Андонова
Иноватор
508
2k
908
992
7
07/09/2020
"Който казва, че няма вкусни веган бургери, не е опитвал тези"
Приготвяне35 мин.
Готвене15 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо311
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се накисва от предната вечер и на другия ден се сварява. Изцежда се добре и се оставя да изстине.

Лукът и гъбите се нарязват на дребно и се запържват в сгорещено олио. Гъбите ще пуснат вода, така че се оставят на котлона, докато останат само на мазнина.

Лещата се смила в кухненски уред, а след това се прибавят гъбите и лукът и се смилат и те заедно.

Сместа се овкусява и се разбърква добре. Прибавя се галетата, докато стане по-гъста и плътна смес.

Царевичното нишесте се разбърква за панировката с млякото.

Кюфтетата от леща се оформят, като трябва да са плоски и по-широки за бургерите.

Всяко кюфте се потапя в млякото и се овалва в галета, след което се запържва от двете страни в сгорещено олио.

За приготвянето на самите бургери са необходими:

питки за бургери

салатка

зеленчуци - по желание домат, краставица, пиперка, червен лук

хумус

сосове - по избор кетчуп, майонеза, барбекю сос, горчица, чеснов сос

Питката се разрязва през средата. Долната половина се намазва с хумус.

След това се нареждат няколко тънки филийки краставица, 1 тънка филийка домат, отгоре 1 листо от салатката и върху нея 1 кюфте. Отгоре му се слага по 1 колелце от пиперката и от лука.

Върху долната страна на горната половинка от питката се слага по малко от избраните сосовете. След това питката се захлупва отгоре за завършек на веган бургера.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар