Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бургери»Домашни бургери с дърпано свинско

Домашни бургери с дърпано свинско

станимира караджовастанимира караджова
Готвач
1207302578091
Домашни бургери с дърпано свинско
Снимка: станимира караджова
1 / 3
12/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
205 мин.
Общо
265 мин.
Порции
12
"Домашни бургери, в които си има свинско месце и още любими съставки, които ще видите в рецептата"

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - 3 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч. топло
  • яйца - 1 бр.
  • топла вода - 1/4 ч.ч.
  • суха мая - 11 г
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • краве масло - 3 с.л.
  • сусам - 50 г
  • свинска плешка - 500 г
  • лук - 1 глава
  • вода - 500 мл
  • сос уочестър - 2 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • маруля - 3 листа
  • кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на питките за бургери:

В голяма купа разтваряме маята в топлата вода заедно с 2 с.л. брашно и захарта. Разбъркваме и добавяме топлото прясно мляко заедно с разтопеното в него масло, солта и 1 чаша от брашното.

Разбъркваме с телена българка и добавяме и останалото брашно. Замесваме тесто. Оставяме го да втаса в намазнини купа, покрита с фолио за свежо съхранение, докато удвои обема си.

Оформяме 12 топки и ги оставяме да втаса втори път, покрити с кърпа.

Намазваме питките с жълтък, поръсваме със сусам и печем на 170°C за 25 мин.

Приготвяне на дърпаното свинско:

Месото нарязваме на кубчета, а лука - на полумесеци, слагаме ги в тенджера заедно с олиото. Запържваме, а щом месото смени цвета си, добавяме водата, соса Уочестър, солта и кимиона. Варим около 2 часа. Свинското е готово, когато се разкъсва без съпротивление с помощта на две вилици.

Сглобяваме сочните бургери. Спазваме хоризонтално плитките за хамбургери, слагаме лист маруля, отгоре кашкавал и накрая накъсано/дърпано месо.

Да ви е вкусно с тези домашни бургери с дърпано свинско.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: