Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бургери»Домашни телешки бургери с бекон и гауда

Домашни телешки бургери с бекон и гауда

Домашни телешки бургери с бекон и гауда
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Всеки ден си мислим за тях - скоро ще започнем и всеки ден да си ги правим у дома. Все пак това са най-вкусните домашни бургери"

Необходими Продукти

  • кайма - 600 г телешка
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 2 щипки
  • вода - 1 с.л.
  • олио - 1 ч.л.
  • кимион - 2 щипки
  • мащерка - 2 щипки сушена
  • пушен бекон - 6 парчета
  • гауда - 8 слайса
  • майонеза - 4 с.л.
  • кисели краставички - 2 бр.
  • питки за бургери - 4 бр.
  • пържени картофи - за гарнитура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме каймата в купа. Добавяме водата, олиото, солта, черния пипер, кимиона и мащерката. Омесваме хубаво и прибираме в хладилника за 2 часа.

След това отново омесваме каймата и оформяме 4 бургера. Подреждаме ги в тефлонова тава, покриваме с алуминиево фолио и отново ги прибираме в хладилника за 1 час.

Загряваме фурната на 200 градуса и печем в нея бургерите за около 10 минути. След това повдигаме фолиото, обръщаме бургерите, покриваме ги отново и печем още 15 минути.

Поставяме бекона в тавата до бургерите и продължаваме да печем още 2-3 минути до зачервяване на бекона.

Разрязваме питките през средата. Всяка половинка намазваме с майонеза.

Върху всяка долна половинка питка поставяме кръгчета кисели краставички, филийка гауда, бургер, бекон и отново гауда.

Съединяваме бургерите подреждаме ги в чинии, добавяме пържени картофки и сервираме.

Чудни са нашите домашни телешки бургери с бекон и гауда.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: