Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бургери»Веган бургер от гъби

Веган бургер от гъби

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Веган бургер от гъби
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Вега, безглутенов бургер от гъби - това е най-вкусният и диетичен сандвич, който някога сте опитвали!"

Необходими Продукти

  • гъби портобело - 2 бр.
  • веган песто - около 3 ч.л.
  • веган бяла моцарела - 1 филийка
  • спанак - 2 листа или малко замразен
  • домати - 1 кръг
  • веган кашкавал - 1 слайс
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите Портобело се почистват и им се отрязват пънчетата, ако са по-големи. Поставят се с долната страна нагоре.

Ако се ползва замразен спанак, първо се пуска за 30 секунди в микровълната да омекне.

В двете гъби се намазва по 1 ч.л. веган песто. Върху едната се слага бялата моцарела, отгоре спанакът, след това домат, слайс веган кашкавал и накрая се затваря с втората гъба.

Веган бургерът се запича на грил тиган, като се покрива с капак.

Когато е готов и от двете страни, горната печена гъба се намазва с останалото песто.

Този веган бургер от гъби е добър начин да се наслаждавате на любимите си вкусове, докато се храните диетично.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: