Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Традиционни пилешки бутчета с картофи на фурна

Традиционни пилешки бутчета с картофи на фурна

Традиционни пилешки бутчета с картофи на фурна
Снимка: Кристина Александрова
1 / 2
11/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Традициите съществуват, за да се спазват, а когато става дума за пилешки бутчета с картофи, нямаме нищо против"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 6 бр.
  • картофи - 1 кг
  • краве масло
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • чубрица - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • куркума - 1 к.л.
  • бира - 50 или 100 мл
  • олио - 50 мл
  • магданоз - за поръсване накрая
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофките се почистват и нарязват, поръсваме с подправките, наливам мазнината и бирата и разбърквам.

Бутчетата се почистват подсушават, натъркваме с черен пипер и сол.

Правим малки джобчета с ножа и в тях поставям парченца чесън. Посолете леко при нужда.

Подреждаме върху картофките и в/у всяко бутче слагаме по лъжичка масло.

Печем пилето с картофи на 180°C първо под фолио за около 30 мин и после без.

Печем традиционните пилешки бутчета с картофи на фурна, докато получат хубав загар.

Нека Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: