Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Гювеч»Пилешки бутчета с бамя и картофи на фурна по зоната

Пилешки бутчета с бамя и картофи на фурна по зоната

РумиРуми
Новак
3233050256
Пилешки бутчета с бамя и картофи на фурна по зоната
Снимка: Руми
1 / 2
10/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
6
"Да ви е много вкусно и зоново! 21 Разделете на 6 равни порции. Всяка съдържа по 3 БПМВ."

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 504 г 18 БП
  • лук - 120 г 1 БВ
  • бамя - 400 г 4 БВ
  • домати - 320 г 1 БВ
  • картофи - 600 г 10 БВ
  • чушки - 270 г 1 БВ
  • моркови - 130 г 1 БВ
  • зехтин - 20 г 12 БМ, занижени заради мазнините в пилешкото
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън на прах
  • левурда
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зеленчуците, както ви харесва.

За кратко „запържете“ бутчетата в зехтина. След това ги извадете от мазнината и на тяхно място задушете лука, морковите, чушките до омекване.

Добавете картофите и подправките.

Разбъркайте още 2-3 минути и сипете част от доматите, нарязани на ситно или смлени.

Прехвърлете в тава, наредете бутчетата и бамята, както е цяла, домати на кръгчета.

Налейте ½ ч.ч. вода или бяло вино по желание.

Покрийте пилешкото със зеленчуци плътно с алуминиево фолио и печете 2 часа на 180 °C с вентилатор.

Половин час преди да изтече времето, отстранете фолиото и печете пилешките бутчета до зачервяване!

21 Разделете на 6 равни порции. Всяка съдържа по 3 БПМВ.

Пилешки бутчета с бамя и картофи на фурна по зоната - да ви е много вкусно и зоново!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: