Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с картофи на фурна

Пилешки бутчета с картофи на фурна

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
Пилешки бутчета с картофи на фурна
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 7
30/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Джоли ни отправя едно интересно предложение за обяд, на което просто не можем да устоим"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - (долни) 8 бр.
  • картофи - 1.500 кг.
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 бр.
  • магданоз - 5 стръка
  • пилешки бульон - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в тенджера бутчетата и ги залейте със студена вода. Варете ги до готовност като добавите след като заврат бульона и червен пипер.

Периодично отстранявайте отделилата се пяна. Ако при пробождате с нож на бутчетата потече пистра безцветна течност, а не кървава, означава, че са готови.

През това време нажерете лука на ситно и го задушете с олиото в тавичка в гореща фурна (220 градуса). Подправете със сол и двата вида пипер. Добавете картофите, който сте нарязали на гредички. Налейте гореща вода, но да не покрива напълно картофите. Гответе, докато започнат да омекват.

Настържете домата без люспите и го добавете заедно с нарязания на ситно магданоз. Отцедете бутчетата и сложете в картофите.

Гответе до запичане на бутчетата и сваряване на картофите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Добра рецепта, лесно и вкусно! Объркали сте само червения и черния пипер....имате само червен пипер в продуктите!?!....Освен това е по-добре да ползвате пилешкия бульон от варенето, вместо да доливате гореща вода...
13.01.2022 21:49