Начин на приготвяне
Сложете в тенджера бутчетата и ги залейте със студена вода. Варете ги до готовност като добавите след като заврат бульона и червен пипер.
Периодично отстранявайте отделилата се пяна. Ако при пробождате с нож на бутчетата потече пистра безцветна течност, а не кървава, означава, че са готови.
През това време нажерете лука на ситно и го задушете с олиото в тавичка в гореща фурна (220 градуса). Подправете със сол и двата вида пипер. Добавете картофите, който сте нарязали на гредички. Налейте гореща вода, но да не покрива напълно картофите. Гответе, докато започнат да омекват.
Настържете домата без люспите и го добавете заедно с нарязания на ситно магданоз. Отцедете бутчетата и сложете в картофите.
Гответе до запичане на бутчетата и сваряване на картофите.
Коментари