Оризов хляб с лимон

Мария БожиловаМария Божилова
Готвач
246
1k
733
287
3
20/09/2020
"Само си представа аромата и вкуса на оризовия хляб с лимон - и ние не можем, просто да го приготвим и да му се насладим, нали така"
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо156
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно от ориз - 500 г
  • кисело мляко - 400 г
  • яйца - 2 бр.
  • лимонов сок - 2 1/2 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л. Pomace
  • сода - 1 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризовото брашно се слага в купа и се прави кладенче.

Яйцата се разбъркват на пяна. Прибавя се зехтинът със солта и се разбърква много добре.

Изсипва се в брашното и се разбърква с лъжица.

Содата се разбърква в киселото мляко до пълното шупване и се прибавя в брашното. Прибавя се лимоновият сок.

Замесва се меко тесто без продължително месене. Оставя се 30 минути да си почине.

Изсипва се в форма за хляб върху хартия за печене.

Пече се в предварително загрята фурна 40 мин. на 160 градуса.

Когато се изпече, хлябът се изважда от формата, тъй като хартията го овлажнява.

Завива се с кърпа за 30 мин.

Рецептата е подходяща за хранене в Кръвна група.

Оризовият хляб с лимон е готов.

Бамбукова квадратна купа с дръжки 24x24x12 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова квадратна купа с дръжки 24x24x12 см
26.00 лв.
20.02 лв.
Виж ››

Бамбуковата купа ще бъде царицата на масата, особено ако я напълните със сладки, плодове или друго по желание. С удобни дръжки, квадратна форма и класически дизайн.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар