Домашен горещ шоколад с алкохол

22/09/2020
"От този домашен шоколад определено ще се сгреете, само по-внимателно с коняка"
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо434
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Шоколадът се начупва и се разтапя на водна баня до кремообразна консистенция.

2. Разтопеният шоколад се разделя по равно в 2 чаени чаши.

3. Прибавя се гореща вода и се разбърква до пълно смесване.

4. Прясното мляко се стопля и се прибавя, след което се разбърква.

5. Прибавя/т се по 1-2 капачки от ягодовия сок във всяка чаша и се разбърква.

6. Прибавя се по 1 ч.л. мед във всяка чаша и се разбърква.

7. Прибавя се по половин капачка от алкохола във всяка чаша и се разбърква.

8. Прибавя се по половин ч.л. канела във всяка чаша и се разбърква. При желание канелата може да е на пръчици.

9. Препоръчително е горещият шоколад с алкохол да се разбърква периодично, докато се пие, тъй като бързо се сгъстява.

Рецептата за домашен горещ шоколад с алкохол е изпълнена.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар