Начин на приготвяне
Почистете дробчетата и измийте старателно под течаща вода.
Сварете ги за 30 мин в леко подсолена вода. Щом са готови, отцедете ги за половин час в гевгир.
Обелете и измийте лука. Натежете го на дребно.
В тиган загрейте маслото и задушете лука. Към него добавете и накълцаните скилидки чесън. Разбърквайте и внимавайте да не загорят.
Към тях добавете сварените и нарязани на парчета патешки дробчета.
Налейте 100 мл сухо вино и оставете да се готвят до извирането на течността.
Тогава овкусете с мащерката и сол на вкус.
Добавете сметаната и разбъркайте.
Щом сместа се сгъсти, отстранете съда от огъня.
Прехвърлете продуктите в кухненски робот или блендер домашния пастет и пасирайте до получаване на еднородна смес.
Домашния патешки пастет приберете в хладилника и консумирайте в рамките на 3-4 дена.