Начин на приготвяне
Почистете пилешките дробчета, измийте ги добре и подсушете.
Измийте и отцедете гъбите.
Нарежете на ситно глава кромид лук и няколко скилидки чесън.
Загрейте олиото и маслото в широк тиган и запържете лука и чесъна за няколко минути.
След това прибавете гъбите челядинки и запържете и тях.
Добавете дробчетата и гответе 3-4 минути.
След това прибавете виното и обърнете всички дробчета, за да се запържат и от другата страна.
Оставете на котлона още 3-4 минути.
Накрая прибавете сол, черен пипер и суха мащерка.
Разбъркайте, махнете от котлона и оставете дробчетата да се охладят.
След това ги сложете в блендер заедно с прясното мляко и пасирайте, до гладка смес.
Разсипете пастета в малки бурканчета и ги залейте с препържено с малко мащерка масло.
Съхранявайте домашния пилешки пастет с челядинки в хладилник до 3-4 дни.